Monday, April 8, 2013

Detaliile potopului - aplicate cu știința

Este întotdeauna o plăcere să citim în detaliu descrirerea potopului:
Sub influenta presiunii in crapatura creata - “izvoarele adancului ” - sau grabit sa iasa rocile impreuna cu apa subterana incalzita (chiar si in zilele noastre aproximativ 90% din materialul eruptiilor vulcanice il alcatuieste apa). Conform unor calcule, energia sumara al acestei eruptii de 10 000 de ori intrecea energia eruptiei vulcanului Krakatau. Inaltimea aruncarii materialului eruptiei alcatuia aproximativ 20 km., iar ajungind in straturile superioare ale atmosferei “cenusa” ar fi dus la condensarea activa si distrugerea stratului de protectie din apa gazoasa, care a cazut pe pamant sub forma de ploi torentiale. Apele subterane au alcatuit o parte importanta din apele Potopului – cantitatea sumara a eruptiei apelor din adincuri este echivalenta cu jumatate din rezervele actuale de apa din oceane si mari. Izvoarele marelui adinc au inundat suprafata pamantului 150 de zile (Geneza 7:24), in timp ce ploaia a durat doar 40 de zile, conform anumitor calcule cu intensitatea de 12.5 mm pe ora. (...) Specialistii considera, ca astfel de efect se poate de atins doar in conditie de scadere brusca a temperaturii pana la -50 - -100 grade Celsius. Toate acestea ne dovedesc despre prezenta unei catastrofe bruste si respinge teoria glaciatiunii treptate.

Deci:
- o erupție de 10.000 mai mare decât cea din Krakatau
- apa a venit din mare parte din subteran
- exista un strat de protecție de ape gazoase, ce ar fi căzut pe pământ
- clima s-a răcit cu 50-100 grade Celsius

Să studiem înainte de toate ce ar implica că apele ar veni din subteran: apele vulcanice (fie emise din subteran sau ca vapori) sunt o combinație de apă și foarte multe toxine, între care: sulfați (ce formează acid sulfuric), dioxid de carbon (ce va fi discutat mai încolo ce efecte ce sunt vizibile pentru cam 100 de ani), monoxid de carbon, silicați (micro-particule de sticlă!), etc. Să nu discutăm că apele din subteran ar fi clocotite și ar fierbe „în abur” pe Noe și cam orice în viață, vom continua lanțul de implicații ale unei astfel de catastrofe

Monoxidul de carbon are efecte fatale cel puțin asupra vieții marine, cel puțin la toate ce folosesc hemoglobină (2), adică cel puțin toți peștii, balenele și orice ființă vie. După aceea, viața nu ar fi fost atât de bună, deoarece ploaia acidă ar ucide planctonul, coralii și cu ele orice ar supraviețui ar muri intoxicați. 

Cum apele gazoase nu au existat în atât să fie în atmosfera înainte de potop (din motive precum fizică și altele discutate într-un articol anterior (3) ), totuși oare apele dacă ar cădea, de ce ar cădea cu o rată constantă? Să fie că au scăzut temperaturile cu 50 de grade sau 100 grade? 



Ce este amuzant e că extincția din Permiam are se pare o cauză vulcanică de supraîncălzire. Dar câte grade a crescut temperatura ca să ucidă > 95% din speciile vii ale acelui timp? În jur de 10 grade Celsius (4). A scădea cu 50-100 grade nu ar ucide numai ființele expuse, dar și pe Noe sau animalele din Arcă. 

Dacă acest eveniment al potopului lui Noe este legat de extincția din Permiam, probabil că autorul ar trebui să știe că practic a fost mai violentă decât evenimentul ce ar fi distrus dinozaurii. Oare ce animale au fost pe arcă? Oare erau ele atât de rezistente, încât să reziste sub astfel de condiții? Oare imediat după potop, oare cum s-au repopulat ecosistemele? Adică copaci, precum măslini (Geneza 8:11).

Însă mai ziceam că la final, lucrurile sunt rele deoarece există un ultim efect nediscutat: dioxidul de carbon. După ce norii sulfurici reflectă o bună parte din lumină și ar scade pentru 5-10 ani temperaturile cu zeci de grade, ce ar duce ca practic o bună parte din glob să fie practic într-un frigider, a doua lovitură ar veni imediat după: plantele abia apărute și rezistente la frigul nou apărut, ar muri datorită efectului de seră. Deci plantele ce ar trăi în tundră ar fi lovite imediat după de călduri deșertice, tropicale. 

Oare ce animale a luat Noe în arcă? Oare ce plante ar fi rezistat la: pământ înecat complet, apoi „spălat” cu acid sulfuric, apoi răcit cu 50 de grade și apoi crește temperatura înapoi cu cam 60 de grade. Cum de Biblia menționează că imediat după potop Noe nu a mai avut alte lucruri să fie îngrijorat. -50 de grade pentru un cimpanzeu este rău, iar +10 grade peste temperatura curentă ar fi foarte rău pentru orice ființă vie, la fel cu plantele și animalele subacvatice. Avea Noe loc în arcă pentru pești, balene și corali?

În fapt aceste evenimente ar ucide cam orice îmi pot imagina, iar cum Noe nu știa de costume de cosmonaut, și chiar dacă el le avea, sigur nu avea un costum pentru fiecare animal, face ca acest eveniment nu numai să fie incredibil, dar imposibil.


Surse:
1. http://creationismulstiintific.blogspot.com/2013/04/mecanismul-potopului.html
 2. http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_monoxide_poisoning
3. http://creationismnestiintific.blogspot.com/2013/03/meteorologia-de-la-potop-ar-permite.html
4. http://en.wikipedia.org/wiki/Permian%E2%80%93Triassic_extinction_event

No comments:

Post a Comment